14 sportivi confirmați în echipa olimpică a Moldovei pentru Jocurile de la Paris

Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki și-au asigurat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris în cadrul Campionatului European la înot, care s-a încheiat ieri la Belgrad, Serbia.

Tatiana Salcutan s-a plasat pe locul 10 în semifinala la distanța de 200 m spate, demonstrând o performanță remarcabilă. De asemenea, Pavel Alovatki a obținut cel mai bun rezultat la distanța de 400 m liber, ocupând locul 14 și clasându-se printre cei mai buni 16 înotători ai competiției.

Președintele Federației Independente de Sporturi Nautice din Republica Moldova, Alexandru Goreacev, a precizat că întrecerile s-au desfășurat în bazin deschis, în condiții de 40 de grade căldură. Aceste condiții dificile au provocat sportivilor dificultăți de adaptare și au influențat rezultatele, determinând chiar retragerea unor sportivi de la distanțele declarate. Cu toate acestea, înotătorii moldoveni au reușit să participe la 5 semifinale, clasându-se printre cei mai buni 16 sportivi din Europa.

Un alt moment notabil din cadrul Campionatului a fost stabilirea unui nou record al Republicii Moldova la distanța 50 m bras de către înotătorul Denis Șveț, cu rezultatul de 2:12.73.

Până în prezent, echipa Republicii Moldova la cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris, programată în perioada 26 iulie – 11 august 2024, include 14 sportivi.

Total
0
Shares
Total
0
Share